Vepřové na smetaně (4 porce)

26. července 2017 v 15:21 | Monča |  Recepty
500 g vepřové plece
2 - 3 střední cibule
1 smetana na vaření (250 ml)
100 ml mléka (nemusí být)
sůl
pepř
medvědí česnek
majoránka
tandoori masala
curry
jíška


Cibuli nakrájíme na kostičky a dáme smažit do větší pánve. Když cibule zesklovatí, přidáme na kostičky nakrájené maso a zprudka smažíme, dokud maso nezačne trošku hnědou (cca 20 minut). Poté zalijeme svařenou vodou (zhruba aby bylo maso ponořeno). Přidáme sůl, pepř, medvědí česnek, majoránku, tandoori a trochu curry, vše podle chuti, jak to máme rádi, ztlumíme na střední oheň, přikryjeme pokličkou a dusíme. Když už se nám bude zdát voda dost vyvařená (podle toho, kolik chceme omáčky, ale ideální nechat cca hodinku), přidáme smetanu. Pokud chceme, přidáme mléko. Vše zahustíme jíškou a můžeme podávat. Jako příloha je nejlepší rýže.

Asi každý zná :D . Já vařila v sobotu, když jsem nevěděla co k obědu, ale přítel si pochutnal.

Dobrou chuť
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama